30.06.2014 Wyniki VII edycji programu stypendialnego Indeks Start2Star.

Szanowni Państwo,

Informujemy, że proces rekrutacyjny do VII edycji projektu Indeks Start2Star został zakończony i Komisja Rekrutacyjna wyłoniła dwudziestu Laureatów tegorocznego stypendium. Indeks Start2Star to wyjątkowy projekt stypendialny w wyniku którego niezamożnym i zdolnym maturzystom zapewniamy finansowanie przez cały okres studiów, a stypendia wynoszą po 1300 zł miesięcznie.

Lista Laureatów VII edycji Indeks Start2Star:

Mariusz Bielaszka

Przemysław Mroczkowski

Zwycięzcom gratulujemy!

05.04.2013 Poznaj nas bliżej! Pierwszy numer biuletynu Fundacji JLC

Coraz częściej pytacie nas o działalność i nowe projekty Fundacji. Odpowiadając na Wasze zainteresowanie, wydaliśmy właśnie pierwszy numer biuletynu, w którym przybliżamy Wam naszą organizację. Mamy nadzieję, że streszczenie najważniejszych wydarzeń, podane w atrakcyjnej szacie graficznej, zachęci Was, by zostać z nami na dłużej! Co miesiąc będziemy publikować kolejne wydania wiadomości, a tymczasem zapraszamy do lektury numeru debiutanckiego!

19.02.2013 Pomagamy cały rok – podsumowanie działalności Fundacji Jolanty i Leszka Czarneckich w 2012 r.

W 2012 r. Fundacja Jolanty i Leszka Czarneckich wsparła finansowo ponad 300 młodych osób – Najbardziej dumni jesteśmy z tego, że w porównaniu do 2011 r. powiększyliśmy grupę naszych beneficjentów – mówi Zbigniew Dorenda, dyrektor zarządzający i pełnomocnik Rady Fundacji. czytaj dalej

17.07.2012 r. Fundacja Jolanty i Leszka Czarneckich wraz z firmą Glukopharma kontynuuje przekazywanie nowoczesnych pomp insulinowych potrzebującym z całego kraju.

W ramach programu Bądź Samodzielny Fundacja Jolanty i Leszka Czarneckich wraz z firmą Glukopharma przekaże 15 osobom cierpiącym na cukrzycę, nowoczesne pompy insulinowe Dana Diabecare R, każda o wartości 4.800 zł.

Wspólna akcja Fundacji i dystrybutora pomp insulinowych skierowana jest do osób w wieku do 25 roku życia, które ze względu na okoliczności i sytuację materialną, nie są w stanie sfinansować zakupu tych urządzeń z własnych funduszy. Pacjent który otrzyma pompę insulinową zostanie przeszkolony w firmie Glukopharma oraz otrzyma najnowszy i najdokładniejszy na rynku glukometr – Microdot.

- W ramach programu Bądź Samodzielny wspieramy tych, którzy mają potencjał do dalszego rozwoju i chęci usamodzielnienia się, jednak ze względu na trudną sytuację materialną i okoliczności nie są w stanie wykorzystywać swojej wiedzy, umiejętności bądź talentu - Mówi Prezes Fundacji Jolanty i Leszka Czarneckich Zbigniew Dorenda.

- Do tej pory w ramach tego programu pomogliśmy wielu młodym ludziom. Teraz akcję kierujemy do osób cierpiących na cukrzycę - dodaje prezes Dorenda.

Wszyscy zainteresowani szczegóły programu mogą znaleźć na stronach Fundacji Jolanty i Leszka Czarneckich.

Akcja rozpoczyna sie już dzisiaj.