31.03.2015 r.

W Centrum wykorzystujemy najnowocześniejszy sprzęt: ortezę do nauki chodu LOKOMAT, jako jedyni w kraju dysponujemy dziecięcą ortezą do rehabilitacji ręki z wizualnym biofeedbackiem ARMEO .
Specjalizujemy się w rehabilitacji dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym, zapraszamy również dzieci z przepukliną oponowo-rdzeniową, po urazach czaszkowo-mózgowych.
Losowanie turnusu odbędzie się 25-05.215r w siedzibie fundacji ul Wczasowa 7 ,19-500 Gołdap.
W losowaniu wezmą udział osoby które zgłoszą swoją chęć uczestnictwa wypełniając formularz kontaktowy na stronie internetowej Centrum „MARZENIA” oraz spełnią wymagania.
Zgłoszenia przyjmujemy wyłącznie przez internet do Dn 20.05.2015r. Szczegółowe informacje na str www.rehabilitacja-marzenia.pl ( INFORMACJE DLA RODZICÓW).

Stypendium Indeks Satart2Star

Program stypendialny Indeks Start2Star realizowany przez Fundację im. Lesława A. Pagi i Fundację Jolanty i Leszka Czarneckich nagrodzony w konkursie „Dobre Stypendia 2014”

25. listopada 2014 r. ogłoszono zwycięzcę w konkursie „Dobre Stypendia 2014”, zorganizowanym przez Fundację Dobra Sieć. W kategorii „Ogólnopolskie programy stypendialne organizacji pozarządowych” wygrał program stypendialny Indeks Start2Star. Projekt organizowany jest przez Fundację im. Lesława A. Pagi, a w całości finansowany przez Fundację Jolanty i Leszka Czarneckich. Ogłoszenie zwycięzców odbyło się podczas konferencji „Stypendia: kariera, rynek, nowe technologie” w siedzibie Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.

Indeks Start2Star to wyjątkowy program stypendialny, którego celem jest wspieranie młodych, zdolnych ludzi w trudnej sytuacji materialnej. W ramach programu co roku wybieranych jest dwudziestu studentów z całej Polski. Każdy stypendysta otrzymuje co miesiąc 1300 złotych przez cały okres studiów. Aby zostać stypendystą należy wykazać się przede wszystkim dobrymi wynikami w nauce, ale równie ważna jest aktywność pozalekcyjna: sukcesy w olimpiadach i konkursach przedmiotowych, artystycznych bądź sportowych, zaangażowanie społeczne czy szeroko rozumiana przedsiębiorczość.

- Bardzo cieszę się, że co roku, dzięki współpracy z Fundacją Jolanty i Leszka Czarneckich, możemy pomagać wyjątkowym studentom rozwijać swoje kompetencje i pasje. Nagroda w konkursie „Dobre Stypendia 2014” jest dla nas ogromnym wyróżnieniem, który motywuje nas jeszcze bardziej do dalszego działania – mówi Ewa Paga, Prezes Zarządu Fundacji im. Lesława A. Pagi.

Dobre wykształcenie może dać wielkie możliwości młodym, zdolnym ludziom, dla których często jedynym ograniczeniem jest brak wystarczających środków na kontynuację nauki. Projekt Start2Star pozwala im pokonać tę przeszkodę i z powodzeniem rozwijać swoje pasje – mówi dr Leszek Czarnecki, Przewodniczący Rady Fundacji Jolanty i Leszka Czarneckich.

Do tej pory odbyło się siedem edycji programu Indeks Start2Star, w ramach którego już 140 osób mogło spełnić swoje marzenia o studiowaniu. Przyszłoroczni maturzyści mogą już myśleć o zgłoszeniu do kolejnej edycji projektu: z początkiem roku rozpoczyna się nabór. Więcej informacji o projekcie dostępnych jest na stronie www.paga.org.pl

VII edycja  programu Indeks Start2Star już ruszyła!!!! Zapraszamy do składania aplikacji na stronie http://www.paga.org.pl/projekty/indeks_start2star

Fundacja Jolanty i Leszka Czarneckich wraz z firmą Glukopharma kontynuuje przekazywanie nowoczesnych pomp insulinowych potrzebującym z całego kraju.

W ramach programu Bądź Samodzielny Fundacja Jolanty i Leszka Czarneckich wraz z firmą Glukopharma przekaże 15 osobom cierpiącym na cukrzycę, nowoczesne pompy insulinowe Dana Diabecare R, każda o wartości 4.800 zł.

Wspólna akcja Fundacji i dystrybutora pomp insulinowych skierowana jest do osób w wieku do 25 roku życia, które ze względu na okoliczności i sytuację materialną, nie są w stanie sfinansować zakupu tych urządzeń z własnych funduszy. Pacjent który otrzyma pompę insulinową zostanie przeszkolony w firmie Glukopharma oraz otrzyma najnowszy i najdokładniejszy na rynku glukometr – Microdot.

- W ramach programu Bądź Samodzielny wspieramy tych, którzy mają potencjał do dalszego rozwoju i chęci usamodzielnienia się, jednak ze względu na trudną sytuację materialną i okoliczności nie są w stanie wykorzystywać swojej wiedzy, umiejętności bądź talentu - Mówi Prezes Fundacji Jolanty i Leszka Czarneckich Zbigniew Dorenda.

- Do tej pory w ramach tego programu pomogliśmy wielu młodym ludziom. Teraz akcję kierujemy do osób cierpiących na cukrzycę - dodaje prezes Dorenda.

Wszyscy zainteresowani szczegóły programu mogą znaleźć na stronach Fundacji Jolanty i Leszka Czarneckich.

Akcja rozpoczyna sie już dzisiaj.